header-ua

Національний інформаційний центр
академічної мобільності
ENIC UKRAINE

Путь на сайте

Забезпечення якості, самовдосконалення та інтегрування найкращих міжнародних практик: ENIC Ukraine учасник проєкту TST Peer Review

10 вересня 2021 року в онлайн форматі відбулася стартова зустріч міжнародного проєкту TST Peer Review за участі ENIC Ukraine. Проєкт співфінансується програмою Європейського Союзу Еразмус+ та реалізується з метою подальшої розбудови і вдосконалення культури якісного визнання кваліфікацій в мережі національних інформаційних центрів ENIC-NARIC.

Протягом року в межах цього проєкту національні інформаційні центри Боснії та Герцеговини, Італії, Литви, Молдови, Туреччини, Швеції та України проходитимуть процедуру самоаналізу, обміну досвідом та зовнішніх експертних взаємоперевірок заради окреслення простору для підвищення якості та подальшого вдосконалення роботи центрів у галузі визнання кваліфікацій.

Проєкту TST передувала багаторічна робота великої групи центрів та провідних експертів із забезпечення якості щодо розробки Стандартів та інструкцій системи забезпечення якості у мережі ENIC-NARIC (проєкт EARN, 2012 – 2014); типології центрів, форми звіту самооцінки та її випробування (проєкт SQUARE, 2014–2016); оцінки експертних висновків (проєкт IMPACT, 2016 – 2018); формування резерву експертів, вдосконалення Протоколу самооцінки та експертної перевірки (проєкт AR-NET, 2018 – 2020).

У фокусі забезпечення якості у мережі ENIC-NARIC - відповідність встановленим стандартам щодо процедури, критеріїв та забезпечення якості визнання, клієнтоцентричної моделі визнання, дотримання законодавства та автентичності, засобів та ресурсів оцінки кваліфікацій, прозорості та надання інформації, міжнародної взаємодії. Результатом проєкту будуть експертні висновки і рекомендації для кожного з учасників, сформовані за результатами протоколу самооцінки, SWOT аналізу та зовнішньої експертної перевірки. До груп експертів входитимуть представники центрів-партнерів та національні експерти.

ENIC Ukraine має позитивний попередній досвід проходження процедури самооцінки та зовнішньої експертної перевірки у межах проєкту SQUARE, які дозволили свого часу накреслити план розвитку та самовдосконалення на наступні роки, і готовий ділитися цим досвідом з центрами, які братимуть участь у такому проєкті вперше.