header-ua

Національний інформаційний центр
академічної мобільності
ENIC UKRAINE

Путь на сайте

Відбувся перший онлайн семінар навчального циклу ENIC Ukraine для ЗВО України у 2021 році

12 квітня відбувся перший онлайн семінар навчального циклу ENIC Ukraine для ЗВО України у 2021 році на тему: «Запровадження нових форм документів про освіту: особливості оформлення та проблемні питання».

Майже 100 учасників семінару мали можливість в онлайн форматі отримати актуальну інформацію, роз’яснення та відповіді на дискусійні питання від провідних експертів та фахівців директорату фахової передвищої, вищої освіти МОН України та ДП «Інформаційно-іміджевий центр» (ENIC Ukraine).

Як відомо, вже з 1 січня 2021 року застосовуються нові форми документів про освіту, затверджені МОН України. Нові форми відповідають вимогам Паризького комюніке, Лісабонській Конвенції та Europass, та побудовані таким чином, аби містити якомога більше прозорої структурованої інформації про систему освіти України, заклад освіти, що видав документ, результати навчання, кваліфікацію та навчальну траєкторію власника документа. Обов’язковою є інформація щодо визнання попереднього документа про освіту. Це черговий важливий крок України на шляху утвердження в Європі єдиного формату освітніх документів у єдиному освітньому просторі.

Наступний онлайн семінар навчального циклу ENIC Ukraine для ЗВО України на тему: «Дані свідоцтв про визнання іноземних документів про освіту в ЄДЕБО: нові модулі і функції» відбудеться вже 15 квітня 2021 року.